3 personer
500 g kogt hakket hvidkål
1 ½ dl fløde/mælk
100 g margarine
Salt, hvid peber
Evt. Friskrevet muskatnød
Der er kun èn måde at tilberede gammeldags hvidkål på, men mængden af mælk/fløde og margarine kan variere efter smag. I dag hvor vi ved at der skal spares på fedtet, anvender vi altid skummetmælk til hverdag, når det skal være ekstra godt kommer vi fløde i kålen.
Gammeldags hvidkål som vi anbefaler den:
Smelt margarinen i en tykbundet gryde og kom hvidkålen i og tø den op ved svag varme.
Tilsæt fløde/mælk og smag til med salt og peber. Server evt. Med revet muskatnød.
Serveringsforslag:
Hovedret: Gammeldags hvidkål med kalvesteg og tyttebær, hvide kartofler og brun sauce eller serveret til kalkunschnitzler og gulerodspasta. Gammeldags hvidkål er velegnet til alle kødretter f. eks. Frikadeller, oksesteg, koteletter, karbonader mm. Serveret med fx. Pasta eller ovnstegte kartofler.
Frokost/forret: Gammeldags hvidkål med fiskefilèt eller pebermakrel og groft brød.
Vegetarret: Gammeldags hvidkål med artiskok og korte gulerødder samt groft brød.