2 auberginer
2 spsk salt
½ kg hakket oksekød (10-12%)
10 g margarine
1 løg
1 fed presset hvidløg
2 dl revet selleri
1 grøn peber
3 tomater
1 ½ tsk frisk eller tørret timian
1 spsk worchestershiresauce
1 æg
2 spsk tomatpuré
1 tsk salt
peber
1 dl rasp
15 g smør
flûtes
grøn salat
Auberginerne flækkes på langs og drysses med salt.
Trækker ca. ½ time.
Skylles og koges 5-7 min. i letsaltet vand.
Skallerne udhules, så der er 1 cm kød tilbage.
Skallerne stilles i et smurt ovnfast fad.
Indmaden hakkes med en kniv.
Oksekødet svitses i margarine.
Indmaden svitses med.
Løget hakkes og svitses med.
Hvidløg, selleri og peberfrugt i terninger svitses med.
Tomaterne skoldes, flås, hakkes og tilsættes.
Timian og Worcestershiresauce tilsættes.
Tages af varmen.
Æg, tomatpuré, salt og peber tilsættes.
Fyldet fordeles i skallerne. Drysses med rasp.
Små smørklatter fordeles over.
Stilles i ovnen ved 200°C i ca. 40 min. på midterste ribbe.
Serveres med flûtes og grøn salat.