Logo

Fuldkornsbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Et godt sandwichbrød, hvor melet er tilsat kerner og frø. Man kan bruge hvedekerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø eller en af de færdige blandinger med tre, fire, fem og sågar seks slags forskellige kerner og frø, man kan købe overalt.
Kernerne skal lægges i blød i vand nogle timer eller natten over. Man kan også koge dem et øjeblik først. Kernerne skal dryppe af men afhængigt af deres vandindhold kan det være, man skal bruge ekstra hvedemel.
Brug en form, der kan rumme 1 ½ l.

4 dl vand
40 g gær
1 tsk sukker
125 g kerner
200 g sigtemel
ca. 400 g hvedemel
125 g udblødte kerner

1. Opløs gæren i det håndvarme vand sammen med sukkeret og lad det stå ca. 15 minutter til det bobler. Kom melet og de afdryppede kerner i. Hold lidt hvedemel tilbage, til du ser, hvor meget dejen vil tage. Ælt dejen godt til den slipper hånd og bord.
2. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde mindst en time, gerne to.
3. Smør formen omhyggeligt med olie. Slå luften ud af dejen, form den til et brød og læg det i formen. Sørg for at presse det godt ud i hjørnerne. Lad det efterhæve mindst en halv time.
4. Bag brødet i en 220° varm ovn i 30 minutter. Tag det ud af formen og giv det 10 minutter til. Vend det om med bunden i vejret og lad det få 5 minutter til.
5. Lad brødet køle af på en bagerist. Vent med at skære det til næste dag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.803 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her