Logo

Frugt- og solsikkebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød)
Dette brød er meget sundt, bagt med solsikkekerner, appelsinsaft, reven æble og nødder. Det smager lækkert og holder sig også godt. Det er et sødt brød, der passer bedst til sødt pålæg sammen med te eller kaffe.

1 ½ dl appelsinjuice eller friskpresset appelsinsaft
1 ½ dl solsikkekerner
50 g smør eller margarine
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 fast, syrligt æble
¾ dl hakkede hasselnødder
1 tsk salt
225 g rugmel
250 g grahamsmel
125-250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
solsikkekerner til pynt

Læg solsikkekernerne i blød i appelsinsaften i et par timer.
Gæren smuldres i et dejfad. Smelt smørret, tilsæt kærnemælk, og varm blandingen op, til den er lunken. Hæld væsken over gæren og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt appelsinsaft med solsikkekerner, revet æble med skal, hasselnødder, salt, det grove hvedemel og 1 dl af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den samler sig og bliver smidig.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Dæk fadet til med film eller klæde, og lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen i to stykker, og form dem til aflange brød. Lad dem efterhæve under et klæde i 30 min.
Brødene pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages på nederste rille ved 200º i 35-40 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.233 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her