Logo

Frikassé af sølvbeder og hvide løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frikassé er egentlig en betegnelse for en gryderet af kogt lyst kød. Her er det dog en vegetarísk udgave med blandt andet sølvbeder. Disse beder kendes også under navnet bladebede eller mangold.

 

4 personer

800 g sølvbeder
3 spsk mild vineddike eller citronsaft
10 spsk olivenolie
2 mellemstore tomater
2 hvide løg ("salatløg")
1 fed hvidløg
1 spsk hvedemel
1 tsk spidskommen
1 spsk hakket, frisk koriander
groft salt og peber

Skær de grønne blade fra de hvide stængler ved at føre en kniv langs stænglerne. Skyl og vask bladene omhyggeligt og lad dem løbe af. Fjern den fine hinde på hver stængel ved hjælp af en lille kniv eller en skrællekniv, skær stænglerne i stykker på Ca. 5 cm og derefter i stave på i cm tykkelse, som med det samme lægges i 4 l koldt vand, der er tilsat mild vineddike eller citronsaft.

Kom tomaterne nogle sekunder i kogende vand efter først at have fjernet stilken. Tag dem op og læg dem i koldt vand. På denne måde er det nemt at flå dem. Skær tomaterne igennem på tværs og fjern kernerne ved at presse dem i hånden. Skær dem derefter i store stykker, som lægges til afdrypning i et dørslag.

Pil de hvide løg, skær dem i tynde skiver og kom dem straks i en kasserolle med halvdelen af olivenolien, 3 spsk vand og en knivspids salt. Læg låg på og kog dem for svag varme i omkring 40 min. Løgene skal forblive hvide og være helt bløde.

Pil og hak hvidløget fint.

Skær sølvbedebladene i fine strimler og kom dem i kasserollen til løgene. Bland løg og sølvbedeblade godt med en træspatel og lade det koge for kraftig varme uden låg, til væden fra sølvbedebladene er helt fordampet.

Lad sølvbedestænglerne dryppe af og kom dem i en kasserolle.

Hæld en stor spiseskefuld hvedemel i en finmasket sigte og lad 2 l koldt vand løbe ned over det, tilsæt melopløsningen en håndfuld groft salt og lad det koge i 15 min. over jævn varme. Stænglerne skal stadig være en smule sprøde at bide i. Tag dem af ilden og lad dem køle af i kogevandet i ca. 20 min., inden de dryppes af i et dørslag.

Kom spidskommen i en lille kasserolle og rist dem for jævn varme, til de begynder at få farve. Hæld dem i en morter og stød dem til fint pulver. Hæld dette gennem en finmasket sigte for at fjerne fibrene.

Varm resten af olivenolien op i en pande og kom de afdryppede sølvbedestængler i. Lad dem få en smule farve og tilsæt derefter løgene, sølvbedebladene, tomatstykkerne, det hakkede fed hvidløg og spidskommenpulveret. Smag til med salt og peber, bland det hele godt og lad det koge 5-10 min.

Drys med hakket koriander og server retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her