7 g tørgær
2 ½ dl håndvarmt vand
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie
400 g hvedemel
1 spsk mælkepulver
½ tsk salt
Fyld:
1 tsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
12 sorte oliven
frisk rosmarin
1 tsk tørret oregano
1-2 tsk groft havsalt
Gær, vand og sukker røres til gær er opløst.
Dækkes med film og hæver lunt i 10 min. til det er skummende.
Olien tilsættes. 375 g hvedemel sigtes i sammen med mælkepulver og salt.
Rør grundigt - tilsæt evt. mere hvedemel til dejen slipper.
Æltes til den er blød og elastisk.
Lægges i stor olieret skål. Filmes og stilles lunt i en time.
Rulles ud og lægges i smurt bradepande 28x18.
Filmes og hæver 30 min.
Ovnen varmes til 180°C.
Bland hvidløg og olie der pensles på brødet.
Oliven, rosmarin, salt og oregano drysses over.
Bages 20 - 25 min eller til det er sprødt.