ca. 5 personer
1 kg ferskner
200 g stødt melis
2 stænger vanilje
Skrællen af ½ usprøjtet appelsin
Skrællen af ½ usprøjtet citron
Når jeg tilbereder denne kompot, og en krukke med lavendelhonning står i nærheden, kan jeg godt finde på at bruge lidt af den i stedet for sukkeret.
Kom fersknerne i en kasserolle ed kogende vand i 1 minut. Tag dem op og lad dem dryppe a£ Køl dem derefter af under vandhanen. Skræl dem og skær frugtkødet i stykker. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Varm sukkeret op i 30 cl vand.
Så snart det er smeltet, tilsættes vaniljestængerne, vaniljekornene, appelsin- og citronskrællerne. Koges ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt fersknerne. Lad det koge i 5 minutter. Tag fersknerne op og lad dem dryppe af, hvorefter de blendes. Tilsæt sukkerlagen til puréen for at opnå en konsistens som flydende syltetøj.