Brug af tørret frugt og nødder er karakteristisk for Catalansk madlavning. Det kommer specielt til udtryk i denne ret. Spinaten kan fint erstattes af sølvbede, der er hurtigere at rense og mindst lige så velsmagende.
1 ½ kg grofthakkede spinat- el. sølvbedeblade
3 spsk olivenolie
3 fed hakket hvidløg
50 g pinjekerner
100 g store rosiner
salt, peber
evt. revet muskatnød
Tilbehør:
brødcroutoner
evt. citron
Damp spinat eller sølvbede i en smule letsaltet vand et par minutter og lad grønsagerne dryppe af i en sigte. Varm olien i en stor pande og sauter hvidløg og pinjekerner heri, til begge dele er let gyldne. Tilsæt rosiner samt spinat eller sølvbedeblade og steg det hele under omrøring i et par minutter. Smag godt til med salt, peber og evt. revet muskatnød. Rist brødskiverne i olivenolie og del dem
Læg brødcroutonerne på varme tallerkner, top spinaten over og server evt. med citron. Suppler evt. med en stor skål tomatsalat drysset med hakket rødløg.