Er god til en særlig lejlighed.
½ kg broccoli
35 gr. hvedemel
30 gr. smør
1 ½ dl mælk
3 æggeblommer
30 gr. stærk cheddar
Parmesan, gerne parmigiano reggiano
30 gr. gruyere
¼ tsk cayennepeber
¼ friskreven muskatnød
Salt og peber
5 æggehvider
Kom broccolien i en dampkoger og kog den i 6-10 min og purer broccolien i en blender.
Lav saucen ved at smelte smørret. Herefter kommes hvedemel i under kraftig omrøring. Mælken tilsættes lidt efter lidt, så man får en tyk blank sauce.
Kom æggeblommerne og sauce i en skål. Broccoli, cheddar, gruyere og 1 spsk parmesanost blandes godt i.
Nu krydres der med cayennepeber, friskreven muskatnød, salt og peber og rør godt rundt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Kom souffléen i en souffléskål, der er smurt og drysset med parmesanost, med en diameter på 13 cm. Bind en krave af bagepergament om skålen så souffléen bliver rigtig høj.
Bag souffléen i ca. 45 minutter ved 200ºC. Drys den færdigbagte soufflé med 1 spsk parmesanost.