Logo

Broccolisoufflé med tre slags ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Er god til en særlig lejlighed.

½ kg broccoli
35 gr. hvedemel
30 gr. smør
1 ½ dl mælk
3 æggeblommer
30 gr. stærk cheddar
Parmesan, gerne parmigiano reggiano
30 gr. gruyere
¼ tsk cayennepeber
¼ friskreven muskatnød
Salt og peber
5 æggehvider

Kom broccolien i en dampkoger og kog den i 6-10 min og purer broccolien i en blender.
Lav saucen ved at smelte smørret. Herefter kommes hvedemel i under kraftig omrøring. Mælken tilsættes lidt efter lidt, så man får en tyk blank sauce.
Kom æggeblommerne og sauce i en skål. Broccoli, cheddar, gruyere og 1 spsk parmesanost blandes godt i.
Nu krydres der med cayennepeber, friskreven muskatnød, salt og peber og rør godt rundt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Kom souffléen i en souffléskål, der er smurt og drysset med parmesanost, med en diameter på 13 cm. Bind en krave af bagepergament om skålen så souffléen bliver rigtig høj.
Bag souffléen i ca. 45 minutter ved 200ºC. Drys den færdigbagte soufflé med 1 spsk parmesanost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.839 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her