og opskriften er til 6 personer!
350 g usaltet smør
2 pæne skalotteløg
2 spsk hvid eller rød vinaigre
4 spsk hvidvin eller rødvin
1 dl vand
1. Løgene hakkes fint og sauteres let, uden at de tager farve, i lidt smør.
Vinaigre og vin tilsættes og koges ind til det næsten karamelliserer, vand tilsættes og koges lidt ind i 2-3 min., smørret (koldt) piskes i, (i små stykker).
2. Saucen (saucerne) kan nu bruges som den ( de) er, men den kan også serveres i et utal af variationer, fx. med alle former for friskhakkede krydderurter, hvidløg, indkogte svampe, trøfler, tomatconcasseer, smørdampede urter i fin brunoise, karry, safran osv.
3. Hvis man fx. har dampet fisk i folie, kan man reducere den saft, der er i folien og piske den ud i saucen. Hvis man har stegt en bøf, kan man koge panden af med rødvin og si det over saucen.
4. Kort sagt: lad fantasien råde og vær ikke bange for at forsøge noget nyt.