Logo

Be­urre Blanc - Beurre Rouge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Beurre blanc er en fransk smørsauce med vinaigre og rødvin eller hvidvin. Saucen kan serveres som de er eller med for eksempel friskhakkede krydderurter, svampe, safran og så videre.

og opskriften er til 6 personer!
 
350 g usaltet smør
2 pæne skalotteløg
2 spsk hvid eller rød vi­naigre
4 spsk hvidvin eller rødvin
1 dl vand
 
1. Løgene hakkes fint og saute­res let, uden at de tager farve, i lidt smør.
Vinaigre og vin til­sættes og koges ind til det næsten karamelliserer, vand tilsættes og koges lidt ind i 2-3 min., smørret (koldt) piskes i, (i små stykker).
 
2. Saucen (saucerne) kan nu bruges som den ( de) er, men den kan også serveres i et utal af variationer, fx. med alle former for friskhakkede kryd­derurter, hvidløg, indkogte svampe, trøfler, tomatconcas­seer, smørdampede urter i fin brunoise, karry, safran osv.
 
3. Hvis man fx. har dam­pet fisk i folie, kan man redu­cere den saft, der er i folien og piske den ud i saucen. Hvis man har stegt en bøf, kan man koge panden af med rødvin og si det over saucen.
 
4. Kort sagt: lad fantasien råde og vær ikke bange for at forsøge noget nyt.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her