Juli er sæson for snittebønner! Ikke bare i en rustik gryderet, men også elegant med valnøddesmør
500 g snittebønner
1 fed hvidløg
50 g valnøddekerner
1 rød chili
50 g smør
1 spsk hakket persille
*
A. Snittebønner gøres i stand, kommes i kogende, letsaltet vand og koges 8-10 minutter.
B. I mellemtiden skæres 1 hvidløgsfed i tynde skiver.
valnøddekerner hakkes groft.
1 rød chili flækkes på langs, udkernes og hakkes fint.
C. Lad smør smelte på en pande, til det skummer.
Hvidløg, nødder og chili steges let i 1 minut ved svag varme.
Hakket persille tilsættes.
D. Vandet hældes fra bønnerne.
Lad dem dryppe godt af og bland dem med smørret.
Retten krydres med salt og peber.
Pr. portion: 9 g protein, 37 g fedt, 10 g kulh. = 406 kcal - 1702 kj.