Logo

Aubergine stegt som lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gigot d'aubergines (6)

Denne aubergineret kaldes »gigot«, fordi de steges hele på samme måde som lammekølle - spækket over det hele med hvidløgsskiver og ristet over trækul. Den samme ret kan let forvandles til en krydret mousse (se nedenfor) og serveres med sprødt brød til.

3 auberginer, skyllet og duppet tørre
6 fed hvidløg, strimlet på langs
1 kvist frisk merian, hakket
1 kvist frisk timian, hakket
olivenolie
1-2 citroner til anretningen

Forvarm ovnen (hvis den benyttes) til 180ºC. Stik huller overalt på auberginerne med en lille, skarp kniv, og pres en hvidløgsflis og lidt krydderurter ind i hvert snit. Gnid olivenolie overalt på aubergineskindet, hvorefter de grilles helt sorte på en barbecue eller lægges tæt ved siden af hinanden i en smurt bageform. Steges i ovnen, til de er møre (cirka 1 time). Skær dem midt over ved bordet, og server dem med et stænk olivenolie og en citron.

Som auberginemousse: samme ingredienser som før plus muskatnød, salt og peber.
Skær de stegte auberginer midt over, tag kødet ud med en ske, og læg det i en skål. Pisk det med nogle skefulde olivenolie, et drys muskatnød og et stænk citronsaft, til det får en kremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her