10 personer - Kan ganges op til rigtig mange. Der er ikke så meget håndværk i denne ret, men den ser ud af rigtig meget.
3 røde peberfrugter
1 bdt blegselleri
1. bdt rucola
1 glas marinerede artiskokker i kvarter (ca. 12 kvarte)
150 g feta i terninger
1 dl sorte oliven med sten (evt. kalamata, der passer godt til salaten)
5 soltørrede tomater i olie
Dressing:
1 dl olivenolie
½ dl lys hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
1 fed knust eller fintrevet hvidløg
salt og peber
Skal man lave denne salat til rigtig mange, skal man beregne et vist spild af peberfrugter.
Bunden skæres af, og man kan med lidt snilde hive hele frøstolen med ud.
Bundene kan af praktiske hensyn kasseres.
Selve frugten skæres op i kvarter, befries for hvide hinder og skæres i store kvadratiske stykker.
Blegsellerien skæres i 4 cm lange stykker, der kan skæres igennem en gang på langs også.
Blandes og lægges i bunden af et fad.
Herover drysses med rund hånd skyllet rucola, feta, artiskokstykker, strimler af soltørret tomat og oliven.
Sådan kan den godt holde et par timer, hvis den bare får lidt plastfilm for at undgå udtørring.
Ca. en halv time før servering piskes dressingen sammen og hældes over.
Da grønsagerne her er faste i det på nær rucolaen, kan de tåle at trække med dressingen.
Passer godt til buffeter, men kan og så bruges som tilbehør til for eksempel kylling.