Logo

Appelsinmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinmarmelade

 

Citrusfrugterne er en stor familie, og der findes mange krydsninger af citron, lime, appelsin og grapefrugt. Den hvide hinde under skallen indeholder pektin, som ved kogning kan gøre marmelade og syltetøj geleagtige. Mange citrusfrugter er overfladekonserverede for at undgå mug det gør man ikke med økologiske frugter. En god citrusfrugt skal virke tung i forhold til sin størrelse og dufte godt.

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 2 timer. Trækketid: mindst 1 time og gerne natten over. Giver ca. 3 glas marmelade

 

#

1 kg økologiske appelsiner

evt. 1-2 økologiske citroner (hvis appelsinerne er meget søde)

1 liter vand

1 kg sukker

1 citron (saft)

*

 

Vask appelsiner og evt. citroner.

Skær dem i kvarte, tag kernerne ud og læg dem i et tefilter.

Skær frugten i små stykker og læg dem i en gryde.

Tilsæt vand og filtret med kernerne og kog 1 time under låg.

Lad marmeladen trække min. 1 time.

 

Kasser kernerne.

Rør sukkeret i gryden og kog marmeladen i ca. 1 time UDEN låg.

Kog til marmeladen er blevet tykkere og løber langsomt af skeen.

Blend halvdelen af marmeladen og bland det sammen med resten.

Smag til med citronsaft og hæld marmeladen i skoldede glas.

Marmeladen kan opbevares ca. 1 måned i køleskab.

Ved længere opbevaring kan du evt. tilsætte et konserveringsmiddel.

 

Variation: Skær 1 kg pomerans i små stykker på samme måde som ovenfor.

Kog med kernerne i et tefilter, 1 liter vand i 1 time.

Lad marmeladen hvile 1 time, og kog videre ca. 1 time med 1 kg sukker, til marmeladen er tyk. Marmeladen skal ikke blendes.

 

TIPS: Sæt evt. frugten i blød i vandet natten over og kog i udblødningsvandet.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her