Rugbrød - Lækkert fuldkornsrugbrød, der kun vinder ved frysning.
1.dag:
100 g knækkede hvedekerner
400 g fuldkorns hvedemel
100 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
100 g klid
150 g rugmel
300 g knækkede rugkerner
100 g hele hvedekerner
100 g hele rugkerner
100 ml surdej
250 g sirup
1 spsk salt
1,5 liter vand
2.dag:
850 g rugmel
150 g hvedemel
6 dl vand
1. Dag:
Alt blandes. Skal hæve mindst 18 timer.
2. dag:
100 ml surdej tages fra og opbevares i køleskab.
Tilsæt rugmel, hvedemel og vand til dejen og ælt grundigt.
Dejen fyldes i tre forme og komprimeres godt.
Skal hæve i ca. 4 timer.
Snittes og pensles med 1 sammenpisket æg.
Bages i formene i 1,5 time.
Derefter bages brødene uden formene i ¼ time.
Brødene er velegnet til frysning.