Prøv at lave et spændende rugbrødsdrys med krydderurter og
kakaonibs, næste gang du har lidt "gammelt" rugbrød i overskud.
Opbevar det afkølede drys i et glas med låg, og tilsæt først de friske
mynteblade lige før servering.
2-3 portioner. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: ca. 5 min.
#
2 skiver groft rugbrød
1 spsk kokossukker (se TIPS) eller mørk farin
2 tsk friske timian blade
1 spsk smør
2 spsk kakaonibs eller 50 g hakket mørk chokolade
8-10 små mynteblade
Tilbehør:
ymer eller andet syrnet mejeriprodukt
*
Smuldr rugbrødet, og bland det med kokossukker og
timianblade.
Rist blandingen sprød og gylden på en pande med smør.
Bred blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle
af.
Bland rugbrødsblandingen med kakaonibs og mynteblade.
Server som drys på ymer, yoghurt eller skyr.
TIPS: Økologisk kokossukker kommer fra kokospalmens blomster,
er uraffineret og minder om mørkt rørsukker med en karamelagtig smag. Sidst set
hos Urtekram til 25 kr for 200 g.
Hvad er kakaonibs?
Kakaonibs er det granulerede indhold fra den rå
kakaobønne, der traditionelt er blevet malet til kakaopulver. Kakaonibs
soltørres til nogle små, sprøde stykker kakao, der hverken er behandlet med
konserveringsmiddel eller indeholder andre tilsætningsstoffer. Samtidig er
kakaonibs et superfood på grund af sit høje indhold af C-vitaminer,
antioxidanter og en lang række mineraler. Disse egenskaber forsvinder dog ved
opvarmning.