Logo

Osteomelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osteomelet


Med cremet, smeltet ost, en svag duft af hvidløg og et krydret persillefyld, bliver denne omelet en lækker delikatesse • Hvis du vil mindske kolesterolindholdet, kan to æggehvider erstatte 1 helt æg. Tag da fx 4 æg og 4 æggehvider.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Osteomelet:

100 g (2½ dl) ost, fx cheddar 10% eller gouda 28%

3 kviste persille

1 fed hvidløg

6 æg

2 spsk vand eller kaffefløde

¼ tsk salt

⅛ tsk hvid peber

½ tsk paprika

1 knivspids stødt koriander

1 tsk friskpresset citronsaft

2 tsk smør eller margarine

*

 

Fremgangsmåde:

1 Riv osten fint. Skyl persillen og hak den fint. Pil hvidløget og hak det.

 

2 Del æggene.

Pisk æggeblommerne sammen med vand (fløde), salt, peber, paprika, koriander, persille og hvidløg.

Pisk æggehviderne med citronsaften til fast skum i en anden skål og vend det i æggeblommeblandingen.

Rør derefter af den revne ost i og bland forsigtigt det hele til en luftig, men ensartet masse.

 

3 Smelt fedtstoffet på en stor, teflonpande.

Hæld omeletmassen på panden, lad den stege uden låg et par min, læg låg på og skru ned.

Lad omeletten stege ved svag varme under låg i ca. 10 min.

 

4 Vend omeletten, drys resten af osten over og fortsæt med at stege under låg i yderligere 3 min, til undersiden har fået en smuk lysebrun farve.

Del omeletten som en lagkage i 4 snitter.

Anret på varme tallerkener og server straks.

 

Tips & råd

 

For at omeletten skal blive luftig og fin, så sæt ikke låget på de første par min.

Så falder æggemassen sammen.

 

Variation: Rør tomattern og hakket løg i æggeblommemassen inden æggehviden tilsættes.

Erstat osten med 100 g smuldret mager blåskimmelost.

 

SERVERINGSFORSLAG

Server et groft fuldkornsbrød og en råkostsalat til.

Det er fiberrigt og godt tilbehør til denne vidunderlige omelet.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 242 = kJ 1016

Kulhydrat 2 g Protein 18 g Fedt 18 g (67%) Fibre <1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.802 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her