1 and
2 grønne peber
4 tomater
persille
mild paprika
salt
hvedemel
løse ris
Gnid den rensede and ind- og udvendig med salt og paprika.
Kom et stort bundt persille i anden.
Sæt vinger og lår fast med kødpinde og læg anden i den gennemfugtede stegeso.
Skær stilk og et stykke af de grønne pebere, så de kan renses for frø og frøstol.
Kom i stedet for 1 tomat i hver peber og sæt stilken på igen.
Hold dem evt. fast med en kødpind.
Stil peberne i hvert sit hjørne af gryden.
Steg anden ved 250°C i ca. 1 ¾ - 2 timer alt efter andens størrelse
Hæld skyen fra, tag peberne op og efterbrun anden nogle minutter i gryden uden låg ved grill eller stærk varme, så den bliver knasende sprød.
Den er blevet køn brun under selve stegningen.
Skum fedtet af skyen og jævn den ganske lidt.
Den må ikke virke som almindelig dansk brun sauce, men den kan godt farves lidt med kulør.
Til denne krydrede and passer det godt med løse ris, helst kogt med safran, så de er knaldgule og smager mere spændende end den almindelige løse ris.