Waterzooi de volaille - 6 personer
Hak 1 stængel bladselleri, ½ bdt gulerødder, 1 stort løg, 2 fed hvidløg, 1 porre og 4 stilke persille og læg det hele i en gryde sammen med en stor klat smør.
Lad simre under låg, uden at ingredienserne tager farve.
Hæld 2 liter fjerkræbouillon på og tilsæt timian og laurbærblade.
Læg efter et kvarter 2 unge kyllinger i gryden og lad simre i ca. 45 minutter, til de er møre.
Tag kyllingerne op, parter dem og læg dem i en varm suppeterrin.
Hold det hele varmt.
Smelt 50 g smør og pisk 50 g hvedemel i, tilsæt varm suppe til passende konsistens.
Kog saucen igennem, tag gryden af blusset og leger med 4 æggeblommer.
Smag til med citronsaft og hæld saucen over kyllingestykkerne.
Server den varme Waterzooi ledsaget af friske skiver pain gris smurt med smør og evt. et extra drys friskhakket persille.