500 g lammesmåkød fx. hals eller bov)
10 g smør eller margarine
3 spsk hvedemel
2 ½ dl hvidvin eller bouillon
2 kviste timian eller 1 tsk tørret
1 laurbærblad
2-3 fed hvidløg
2 dl vand
2 løg (ca. 200 g)
3 gulerødder (ca. 300 g)
400 g rosenkål
evt. 1 knivspids chilipasta
salt og peber
Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits under omrøring, til kødet har skiftet farve, ca. 2 min.
Tilsæt hvidvin eller bouillon, vand, hakket hvidløg og krydderurter, og lad retten småsimre med låg til kødet er mørt, ca. 45 min.
Mens kødet koger, gøres grønsagerne i stand. Løgene pilles og skæres i tynde både, og gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Rosenkålene skylles og det nederste af stokken og evt. visne blade skæres af.
Læg grønsagerne i retten, og lad herefter retten koge 12-15 min. mere.
Tilsæt evt. chilipasta, og smag til med salt og peber.
Tips:Retten kan også laves med kalvesmåkød. I stedet for løg og rosenkål kan man bruge porrer og ærter, som i en klassisk frikassé