1 kg dyrekød (bov) skåret i tern
35 g smør/margarine
3 spsk olivenolie
1 stilk bladselleri med top grofthakket
18 hele pillede skalotteløg
1 stort rødløg i både
2 fed hvidløg i skiver
1 ½ spsk hvedemel
½ l kraftig rødvin
2 laurbærblade
En stor håndfuld timian
Salt og peber
1 dl cremefraiche
350 g champignon
Kødet brunes i en stegegryde i smør-/olieblandingen og tages op, når det har fået farve.
Bladselleri, skalotteløg, rødløg og hvidløg sauteres i gryden.
Når løgene er klare (ikke brune), kommes kødet tilbage i gryden og
sauteres et minut.
Melet tilsættes under omrøring, og rødvinen hældes i.
Der tilsættes laurbærblade og timian.
Retten snurrer under låg (med en lille sprække til fordampning) i en lille
times tid.
Der smages til med salt og peber.
Champignonerne sauteres i lidt olivenolie.
Der kommes cremefraiche i gryden, og retten varmes godt igennem.
Retten serveres med champignonerne i et dybt fad eller portionsanrettet.
Serveres med kogte bønner og bagte kartofler.