Vildandebryst:
2 vildænder (gråænder)
persille
4 dl sky
3 dl piskefløde
Rodfrugter:
¼ knoldselleri
1 skorzonerrod
2 jordskokker
1 pastinak eller persillerod
1-2 gulerødder
smør
timian
Syltede blommer:
8 sveskeblommer
1 ½ dl rødvin
1 ½ dl vand
80 g sukker
2 stjerneanis
3 cl.armagnac
Vildandebryst:
Lårene skæres fra og brunes i en gryde. Sky, fløde og persille tilsættes og dette simrer ved svag varme i ca. 1 time, eller til lårene er møre. Tag lårene op. Saucen jævnes eventuelt, og smages til med salt og peber.
Andebrysterne skæres fra, og skindet ridses let. Andebrysterne brunes på begge sider og krydres med salt og peber. Andebrysterne steges færdige i ovnen, ved 215 º C i ca. 8 minutter, lige før servering.
Rodfrugter:
Rodfrugterne skrælles og skæres i små tern. Rodfrugtternene sauteres i smør, sammen med timian, uden at brune.
Syltede blommer:
De skyllede blommer kvartes og befries for sten. Blommerne koges i 15 minutter med rødvin, vand, sukker, anis og Armagnac. Kan serveres både varm og kold.
Anretning:
Rodfrugterne lægges i bunden af varme tallerkener, herpå lægges lårene. Brysterne skæres i tynde skiver og lægges omkring. Server blommerne til.
Retten serveres eventuelt sammen med råstegte kartofler.
Tips: Det gælder næsten alt vildtkød, at det skal steges rødt eller rosa. Vil man have det gennemstegt, skal det braiseres ,eller koges færdigt, ellers bliver det sejt.