Logo

Vildandebryst med figenrødkål og brombærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 vildænder
½ rødkålshoved
3 friske figner
40 g andefedt
2 cl.balsamico
1 l andefond
10 g sukker
½ appelsin (saften)
½ citron (saften)
2 cl.cointreau
2 cl.rød portvin
20 g brombær
2 cl.sherryeddike
10 g smør

Rødkålen skæres i strimler og sauteres i andefedtet.
Efter 10 minutter tilsættes balsamico vinaigre.
Lad det snurre et par minutter og tilsæt skivede figner.
Damp retten i 10-15 minutter yderligere, smag til med salt og peber.

Skær brysterne fri fra skroget, drys dem med salt og peber, læg dem på en bradepande der er penslet med olie.
Steg dem i ovnen 13-15 minutter ved 220° (hvis gennemstegt 25 minutter). Lad kødet hvile i 15-20 minutter.

Kog en fond på lår og skrog, skum for fedt, Smelt sukkeret til karamel, tilsæt appelsin- og citronsaft.
Lad det koge ind.
Tilsæt Cointreau, portvin, vinaigre og brombær, som skal koges ind.
Til sidst tilsættes andefond, og saucen koges ned til ¼ ltr..

Monteres med smør og smages til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her