Pullao
4 spsk vegetabilsk olie
1 tsk hele spidskommen
100 gram kartofler
100 gram gulerod
100 gram grønne bønner
4 ¼ dl langkornet ris
1 ¼ tsk salt
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
¼ tsk cayennepeber
½ stk finhakket, grøn chili
2 spsk finhakket koriander
½ tsk ingefær
1 fed knust hvidløg
Olien varmes op i en tykbundet gryde, og spidskommenfrøene poppes. Tilsæt grønsagerne, som er skåret i tern og rør rundt.
Skyl risene, læg dem i blød i ½ time og lad dem dryppe af i en si. Hæld risene i gryden og bland dem med olien. Tilsæt krydderierne og rør rundt.
Sauter forsigtigt på lavt blus. Tilsæt 1 ⅓ mål varmt vand for hvert mål ris, dvs. 5,5 dl Læg tætsluttende låg på, når det bobler, og lad det simre i 25 minutter. Grøntsagerne blandes i. Serveres med yoghurt, dal eller bønner.