Tærtedej:
300 g hvedemel
200 g vegetabilsk margarine
2 spsk sukker
1 spsk sirup
1 spsk olie
0 5 dl vand
Soyamælk ell. vand til pensling
Fyld:
5 store æbler
100 g sukker
2 spsk kanel
Tærtedej:
Bland de tørre ingredienser, tilsæt olie, vand og sirup og saml dejen.
Stil dejen væk i køleskabet.
Fyld:
Skræl æblerne og skær dem i skiver.
Bland med sukker og kanel.
Varm i gryde, indtil vandet "løsnes" fra æblerne.
Si vandet fra æblerne.
Tag ⅓ af dejen fra til låg.
Udrul dejen og fordel æblerne.
Udrul låget og læg det over æblerne.
Bund og låg samles i kanten og bages ca. 25 min. ved 200°C.
Tips: I stedet for æbleblandingen, kan en dåse syltede pærer bruges.
Smagen er meget afhængig af æblesorten. Det er en god ide at bruge forskellige æbler.