2 bladbeder eller tilsvarende mængde kinakål, savoykål eller frisk
spinat
600 g varmrøget laks
3 æggehvider
1 spsk vand
2 tsk vineddike
1-2 tsk sambal oelek
200 g smør
salt
peber
evt. saften af 1 citron
1 lille frisk chili
Varm ovnen op til 150°C.
Fjern bladene fra bladbederne og skær stilken bort.
Del bladene i mindre stykker og blancher dem i letsaltet vand.
Del laksen i 4 portioner og læg dem i en smurt, ovnfast form og sæt den
tildækket i ovnen i 15 min.
Pisk æggehviderne til de skummer og bland dem sammen med lidt vand,
vineddike og sambal oelek over et vandbad.
Smelt smørret og pisk det forsigtigt i æggehviderne, smag derefter til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Skær chili i små strimler og rør dem i hollandaisen.
Server laksen kold med saucen lunken.
Fordel salatbladene på tallerkner og læg laksen oven på, hæld dernæst saucen over.