Logo

Varmrøget laks med bladbeder og chilihollandaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 bladbeder eller tilsvarende mængde kinakål, savoykål eller frisk
spinat
600 g varmrøget laks
3 æggehvider
1 spsk vand
2 tsk vineddike
1-2 tsk sambal oelek
200 g smør
salt
peber
evt. saften af 1 citron
1 lille frisk chili

Varm ovnen op til 150°C.
Fjern bladene fra bladbederne og skær stilken bort.
Del bladene i mindre stykker og blancher dem i letsaltet vand.
Del laksen i 4 portioner og læg dem i en smurt, ovnfast form og sæt den
tildækket i ovnen i 15 min.
Pisk æggehviderne til de skummer og bland dem sammen med lidt vand,
vineddike og sambal oelek over et vandbad.
Smelt smørret og pisk det forsigtigt i æggehviderne, smag derefter til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Skær chili i små strimler og rør dem i hollandaisen.
Server laksen kold med saucen lunken.
Fordel salatbladene på tallerkner og læg laksen oven på, hæld dernæst saucen over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her