Logo

Vafler fra København

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vafler har været brugt som dessert og til kaffebordet, meget langt tilbage i tiden, og der findes et utal af forskelli­ge opskrifter. Denne opskrift er fra år 1872 og stammer fra København. Anvendelsen af hvidtøl gør vaflerne meget sprøde.
Af denne portion bliver der ca. 16 stk
 
300 g smeltet smør
12 æg
½-1 dl hvidtøl
375 g hvedemel
Tilbehør: Sukker, flormelis, tyttebær eller jordbærmarmelade evt. flødeskum
 
Rør smørret til skum med æggeblommerne, tilsæt hvidtøl og hvedemel.
Når dette er rørt godt sammen, røres de piskede æggehvider forsigtigt i, hvorpå dejen hviler en stund.
Bages lysebrune i det varme vaffeljern, 3-4 min. på hver side.
Serveres lune med tilbehøret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her