Mignon de veau poele a la hongroise - 4 personer
800 gr afpudset kalvemørbrad
Garniture:
200 gr ris
70 gr korinter
40 gr smør
Sauce:
2 skalotteløg
200 gr champignon
2 gule peberfrugter
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 dl Cognac
1 knsp paprika
¼ l demi glace
½ l piskefløde
1 lille bundt persille
2 dl rødvin
Risene koges og vendes med smør og korinter og lægges i et ovnfast fad. Mørbraden udskæres i mignoner, vendes i hvedemel og brunes på panden i smør. Lægges ovenpå risen og sættes i varm ovn ved lav varme.
Sauce:
Fedtstoffet hældes af panden. Herpå ristes skalotteløg, champignon i kvarte stykker og julienne af peberfrugterne, og flamberes med Cognac. Påhældes rødvin og demi glace, paprika og fløde. Reduceres lidt og tilsmages med salt og peber.
Anretning:
Saucen hældes over kødet og risene, og hakket persille drysses henover.
TIPS: I stedet for kalvemørbrad kan svinemørbrad eller filet bruges.