Her er en Tzatziki Agurkesalat med mindre fedt end normalt.
1 salatagurk
4 fed hvidløg
½ liter afdryppet ylette
4 tsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike
lidt salt og peber
1) Yletten hældes i et kaffefilter eller viskestykke og stilles til afdrypning nogle timer (gerne længere) således at vallen kan løbe fra.
2) Vask agurken (eller skræl den) og riv den på den grove del af et råkostjern. Pres saften fra de revne agurker (evt. i et viskestykke). Drys den revne agurk med lidt salt, og lad den stå tildækket i ca. 10 minutter.
3) I mellemtiden pilles og presses hvidløgsfedene, ned i den afdryppede ylette, derefter tilsættes olivenolien, vineddiken samt lidt salt og peber.
4) Pres igen agurkerne for saft og vend agurken i den tilsmagte ylette. Lad salaten stå og trække 1 time i køleskabet inden serveringen.
Serveres koldt. Kan bruges som tilbehør til kødretter, som dressing til salat eller som forret sammen med brød.