Logo

Tyksteg med krølfedt, grønsager, pebersauce og rabarber-chutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg okse/kalvetyksteg
 
Rabarber-chutney:
2 dl hvidvinseddike
200 g sukker
1 løg
1 spsk salt
½ kg rabarber (evt. fra fryseren)
1 æble
1 dl rosiner
1 tsk sennepspulver
1 drys cayennepeber
evt. lidt kartoffelmel
 
Skysauce:
1 l. brun oksefond
25 g smør
2 spsk madagascar-peber (syltede grønne pebre)
5 spsk hvedemel
evt. lidt citronsaft
 
Grønsager:
2 kg blandede årstidens grønsager
(fx. gulerødder, selleri, porrer, løg eller andet)
2 ½ kg kartofler
 
Tilberedning af kødet: Tænd først ovnen på 250ºC.
Rids så fedtet på stegen i rudemønster.
Sæt stegen i et ovnfast fad eller i en bradepande, krydr med salt og peber og brun stegen i ovnen i ca. 20 minutter.
Skru så ned og lad stegen stege videre i ca. 1 ½ time ved 150ºC.
Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 60-68ºC når
stegen er færdigstegt.
Når stegen tages ud af ovnen skal den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den - på tværs af kødtrådene.
Tilberedning af rabarber-chutney:
Pil og hak løget. Sæt en gryde over og kog i den en lage af eddike, sukker og salt samt det hakkede løg.
Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 1 cm.
Skræl æblet og skær det ud i terninger på ca. 1 x 1 cm.
Kom så rabarber- og æblestykker ned i lagen sammen med rosiner og
sennepspulver.
Lad det hele koge videre i 3 minutter og smag så evt. til med et drys
cayennepeber.
Er chutneyen lidt for tynd kan den jævnes med lidt kartoffelmel.
Chutney serveres kold, og har godt af at stå - så lav den evt. dagen før.

Skysauce: Kog oksefonden igennem i en gryde - er den for tynd kan den koges længere, så bliver den både tykkere og smager kraftigere.
I en anden gryde smeltes smørret, peberkornene kommes i og varmes let,
hvorefter der drysses hvedemel i lidt efter lidt under omrøring.
Tilsæt oksefonden gradvist - mens der stadig røres.
Lad saucen koge igennem i 5 minutter, hvorefter saucen smages til med salt, citronsaft og evt. lidt mere peber.
 

Servér skiver af okse/kalvetyksteg med kogte grønsager og kartofler.
Giv varm sauce og kold rabarber-chutney til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her