2 personer
ca. 300 g torskefilet
frisk basilikum
2-4 soltørrede tomater i olie
2-4 plader fillodej
olie
ca. 3 dl kogte, kolde ris
1 bdt rucola
½ dl sorte oliven i skiver
1 dl ærter
1 rød peberfrugt
½ dl olivenolie
2-3 spsk hvidvinseddike
salt og peber
fillodej fås på frost i de fleste supermarkeder og føres faktisk nu også i Føtex! Når pladerne er optøede, bør du opbevare dem under et fugtigt viskestykke til de skal bruges, det er vigtigt at de ikke tørrer ind. Hvis du absolut ikke kan skaffe fillodej, kan du bruge frossen butterdej til pakkerne, men resultatet bliver ikke så sprødt og dekorativt som med fillodej.
Optø fire plader fillodej og læg dem ovenpå hinanden to og to. Pak dem sammen om torskefilet (som er drysset med salt og peber), samt et par soltørrede tomater og nogle blade af frisk basilikum. Saml dem godt sammen for oven, så væden ikke løber ud. Pakkerne pensles evt. med lidt olie, og bages i en 200ºC varm ovn til de er gyldentbrune og sprøde, ca. 20-25 minutter. Hold godt øje med dem. De kogte, kolde ris vendes sammen med peberfrugt i små tern, optøede ærter, fintsnittede oliven og hele rucolablade. Pisk en dressing af alle ingredienserne og hæld den over salaten. Server salaten til de varme fillodejspakker.