Logo

Torsk "confit" med foie gras, ristet torskekæbe ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

skorzonerrødder glaseret i mandarinsaft og sky med valnøddeolie
 
4 stks. torsk a 150 g
100 g torskesmåkød
4 torskekæber
½ l andefedt
200 g ande foie gras
1 l andefond
1 rå bagekartoffel
1 bagt kartoffel
1 dl hvidvin
½ dl cognac
Hvidløg, timian, laurbærblade, stjerneanis,
½ skalotteløg
Salt, sort peber
Citronsaft, olivenolie, smør
 
Skorzonerrødder:
200 g skrællede skorzonerrødder
25 g smør
2 dl friskpresset mandarinsaft
 
Valnøddesky:
Timian
½ skalotteløg
50 g tørrede valnøddekerner
1 l mørk torskefond
1 dl rødvin
1 dl portvin
½ dl valnøddeolie
50 g friske valnøddekerner
Havsalt, friskværnet peber
 
Salt torskestykker, kæber, småkød og foie gras let et par timer.
 
Foie gras: Bring andefond i kog med hvidvin og krydderurter samt hakket skalotteløg og smag til med cognac.
Hæld den kogende lage over foie gras'en, så den dækker og sæt på køl, til foie gras'en er fast.
Pocher de 4 torskestykker hurtigt i andefedt.
Læg en skive foie gras oven på hver skive pocheret torsk.
Rist torskekæberne sprøde i andefedt og drys salt og peber over.
 
Kartoffel-brandade: Bag torskesmåkødet mørt med lidt olivenolie i ovnen ved 150ºC.
Rør sammen med den bagte kartoffel og smag til med salt, peber, citronsaft og fint revet hvidløg.
Skær den rå kartoffel i tynde skiver, pensl med smør og bag mør i ovnen i ca. 10 minutter.
Læg kartoffelskiverne som et kryds med brandade i midten og luk skiverne sam­men som en nytårsgave.
Steg kartoffelpakkerne gyldne og sprøde i smør.
 
Skorzonerrødder: Brun skorzonerrødderne i smør, tilsæt mandarinsaft og kog "al dente", til saften glaserer.
 
Valnøddesky: Sauter tørrede valnøddekerner, timian og hakket skalotteløg i lidt ande­fedt, deglaser med rødvin og portvin og tilsæt mørk torskefond.
Kog saucen igennem i ca. 5 minutter, si den og reducer til 4-5 dl
Smag til med salt og peber og monter med valnød­deolie og friske valnøddekerner.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.065 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her