til 4 personer
¾ kg tomater
2 skalotteløg
½ spsk olie
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 stilk persille
¾ l bouillon
salt og peber
evt. 1 knsp sukker
50 g flødeost
1 spsk mælk
2 tsk hakket grønt, fx. persille, oregano og karse
Tilbehør: Grovboller eller flûtes
Tomaterne skoldes, flås og skæres i mindre stykker.
Løgene hakkes fint og svitses i en gryde i olien.
Tomaterne tilsættes sammen med presset hvidløg.
Laurbærblad, timian og persille bindes sammen og kommes i gryden.
Bouillon tilsættes og tomaterne småkoger under låg ca. 15 min.
Krydderbuketten tages op.
Suppen smages til med salt og peber og en anelse sukker, hvis tomatsmagen virker for syrlig.
Flødeost, mælk og hakket grønt røres sammen, og en teskefuld lægges i hver portion ved serveringen.