Logo

Tomatpesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g soltørrede tomater
30 g pinjekerner
½ tsk fint salt
1-2 fed hvidløg
50 g friskreven Parmasanost
lille håndfuld friske basilikum blade
groftkværnet peber
1 dl olivenolie
1 dl ca. udblødningsvand, eller yderligere 1 dl olivenolie

Udblød tomaterne 5-6 timer i 4 dl vand.
Bland pinjekerner og salt, rist det gyldent på en tør pande eller gør det på 2 gange 1 minut i mikroovn ved fuld effekt, ristningen fremmer nøddessmagen.
Pil hvidløgene.
Hæld overskydende vand fra tomaterne og gem 1 dl
Miks tomater, pinjekerner, hvidløg, ost, basilikum, olivenolie og lidt peber i foodprocessor eller blender.
På nuværende tidspunkt er pestoen meget fast, og den kan efter lyst og smag blødgøres med udblødningsvandet eller mere olie, til den er smørbar.
Brug pestoen som "smørepålæg" på ristet flûteskiver, eller bland det i dampende varm pasta.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her