
Hug lasagnepladerne i stykker. Det er ikke bare sjovt, det er også det kreative grundlag for denne lynhurtige gratin
150 g lyse lasagneplader
salt og peber
4 spsk (oliven)olie
300 g modne stilktomater
1 kugle mozzarella (125 g)
½ potte basilikum
*
A. Bræk lasagnepladerne i stykker, kom dem i rigeligt kogende, letsaltet vand i 10 minutter.
Rør tit rundt, så stykkerne ikke klæber sammen.
Hæld vandet fra, skyl stykkerne godt og lad dem dryppe godt af.
B. Tomaterne skæres i ca. ½ cm tykke skiver.
Mozzarellaen skæres i skiver.
Halvdelen af lasagnestykkerne fordeles i et smurt gratinfad (ca. 25x20 cm).
Tomaterne, mozzarellaen og resten af pastaen lægges lagvis ovenpå i vifteform.
Det dryppes med 2 spsk olie og krydres med salt og peber.
C. Retten gratineres i den forvarmede ovn ved 220˚C (varmluft 200˚C) i 12-15 minutter.
Basilikumblade rives i grove stykker og drysses over gratinen før serveringen.

SKÅR BRINGER LYKKE
Bræk lasagneplader i stykker, der ligner skår. Kog dem i rigeligt letsaltet vand med en sjat olie og rør ofte rundt, så pastaen ikke klæber sammen. Lykken indfinder sig, når du tager den første bid - luk helst øjnene imens!