4 personer
600 gram tofu naturel
2 porter, 33 centiliter
200 gram løg
200 gram gulerødder
100 gram selleri
1 dl tomatpuré
saften af 50 gram revet ingefær og ½ citron
smør eller olie
Vask grøntsagerne og ingefør grundigt og skræl dem.
Rist skrællerne i lidt olie, tilsæt tomatpuré og porter og lad det koge op.
Læg tofustykkerne (hele stykker) i et ovnfast fad, hæld porterlagen over, fisk grøntsags-skrællerne fra, dæk med alufolie og bag i en forvarmet over ved 150ºC i 120 minutter.
De skrællede grøntsager skives i tern og braiseres med lidt salt og en smule vand i en tykbundet gryde i 30 minutter.
Umiddelbart inden servering tages tofu stykkerne op og skæres i skiver og lægges på et fad med grøntsagerne.
Porterlagen tilsmages med ingefær, citron, salt og peber.
Tilsæt smør efter behag og hæld lagen over tofu og grøntsager.
Server med kartoffelmos.