4 couverter
2 usprøjtede limefrugter
3 spsk lys soyasauce
1 strøget tsk peber
1 strøget tsk sukker
400 g frisk tofu
100 g smør
4 spsk planteolie
Skyl og tør limefrugterne. Riv skallen fint på den ene. Skær begge limefrugter midt over og pres saften ud.
Laven marinade af soyasauce, peber, sukker og ¾ af limesaften og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
Skær tofuen i 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne på begge sider med marinaden. Lad dem trække i 15 minutter.
Rør smørret cremet. Rør den revne limeskal og resten af limesaften i, en skefuld ad gangen.
Opvarm wokken, så den er meget varm, og hæld olien i. Steg tofuskiverne gyldne på begge sider.
Lad limesmørret smelte på de stegte tofuskiver. Tag tofustykkerne op af wokken og anret dem straks på en varm tallerken. Drys med grofthakket peber efter smag.
Hvis man vil have tofuen lidt mere sprød, kan man panere den: Efter marinering vendes skiverne i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i majsmel. Steg dem som før.
Asien