Gaveide til livsnydere
50 g smør
250 g chokolade, mørk
1¼ dl piskefløde
2 spsk assate
½ tsk stødt ingefær
*
A. Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt.
Hak chokoladen groft.
B. Kog fløde, te og ingefær op, si det og smelt chokoladen i det.
Massen må ikke koge.
C. Lad massen køle af.
Fordel det bløde smør i små klumper over chokolademassen.
Pisk det hele skummende med en el pisker.
D. Hæld chokolademassen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt små rosetter ud i små papir- eller stanniolforme.
E. Stil dem i køleskabet i mindst 2 timer, indtil chokoladen er blevet fast igen. Chokolade med te holder sig i køleskabets grønsagsboks godt pakket ind i ca. to til tre uger.
Per stk. 288/69 kJ/kcal. 0 g protein. 5 g fedt. 4 g kulhydrat. 0 g fibre.
Variationer
Romkugler
Brug kun 1 dl piskefløde og tilsæt ¼ dl rom, udelad teen. Stil den færdige chokolademasse koldt i mindst 2 til 4 timer inden videre forarbejdning.
Form chokoladen til kugler og tril dem i kakao.
Appelsintrøfler
Til appelsintrøflerne bruges hverken te eller ingefær, men kun fintrevet appelsinskal fra en usprøjtet appelsin. Øg samtidig smørmængden med 50 g. Fyld trøffelmassen i små forme.
Mokkapraliner
Udelad te og ingefær, tilsæt 2 spsk pulverkaffe. Tilsæt evt. cognac.
Tips: Sørg for at disse chokolader, som mest består af smør og chokolade, opbevares godt nedkølet. Deres dejlige udseende, men også smagen, vil lide under høje temperaturer.