Logo

Tatar af pighvar med asiatisk syltede tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Tatar:
300 g meget frisk pighvarfilet
2 spsk fintsnittet purløg
1 spsk cremefraiche 8 %
Saft af 1 lime
1 lille, meget fintsnittet skalotteløg
Meriansalt (1) og peber
 
Tilbehør:
28 små grønne asparges
4 små salatbuketter (Lollo rosa, biondo, roccola, radicchio, ananassalvie,
kørvel og basilikum)
Dressing: (rapsolie og hvid balsamico)
Hijikitang
 
Merianolie:
1 dl rapsolie
1 hvidløg
1 kvist persille
6 kviste merian
Friskkværnet peber
 
Tomater:
12 halverede, små, røde cocktailtomater
12 halverede, gule cherry tomater
200 g sukker
40 g frisk ingefær
1 bælg vanilje
1 stang kanel
10 nelliker
8 koriander
Skal af ¼ citron
4 dl vand
2 dl hvid balsamico
 
Tomater: Smelt sukkeret til en meget lys karamel.
Tilsæt vand og eddike og herefter balsamico.
Reducer lagen ved svag varme med de øvrige ingredienser undtagen tomater til 4 dl
Tilsæt tomaterne, når lagen er lun.
Lad trække 6-8 timer, og gerne natten over.
 
Merianolie: Pisk alle ingredienser sammen.
 
Tatar: Skær pighvarkødet i ensartede tern a 1 x 1 cm.
Læg dem i en porcelæns- eller glasskål.
Krydr først med meriansalt (1) og peber og derefter med de øvrige ingredienser.
 
Tilbehør: Blancher aspargeserne og flæk dem.
Pensl med merianolie og drys lidt salt over.
 
Anretning: Anret tataren med et let pres i en ring eller anden form med en "krone" af asparges og en salatbuket.
Lad tomaterne dryppe af og server dem gerne lidt lune - til tataren.
 
(1) Se: Krydderurtesalte
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her