225 g bulgur
3 dl kogende vand
½ dl citronsaft
1 spsk olivenolie
20 g grofthakket bredbladet persille
5 g finthakket mynte
50 g springløg
1 lille finthakket frisk chili
4 kryddertomater
2 stk hjertesalat
Salt
peber og evt. lidt extra citronsaft
Bulgur lægges i en stor skål og overhældes med kogende vand. Bulguren trækker i cirka 15 minutter. Når al væden er absorberet tilsættes citronsaft, olivenolie, persille, mynte, groft skårede springløg og både af kryddertomater. Tabboulehen tilsmages og "hviler" i køleskabet indtil servering. Lad gerne retten hvile fra dagen i forvejen.
Ved servering tilsmages tabboulehen igen og den vendes op med store blade hjertesalat.
I stedet for bulgur kan der også anvendes cous cous eller polenta. Ved polenta skal der dog anvendes betydeligt mere vand og ved cous cous mindre.
Tabbouleh kan serveres som en selvstændig vegetarisk ret eller kombineres med for eksempel kylling og fisk.