Logo

Tærte med røget laks - lav fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtedej:
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
½ dl raps-/olivenolie
lidt salt
koldt vand (ca. 1 dl )
 
150 g røget laks / ørred
2 ½ dl cremefine 7% og 3 æg
eller
2 ½ dl syrnet mager mælkeprodukt og 2-3 stiftpiskede æggehvider
 
De 2 slags hvedemel og olien smuldres sammen.
Dejen samles hurtigt med koldt vand og en tærteform beklædes med dejen.
Forbages midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 min.
Svits de hakkede løg klare i lidt olie, tilsæt cremefine og kog op.
Tilsæt salt og peber, afkøl det lidt og pisk æggene i et ad gangen.
eller:
Svits de hakkede løg klare i lidt olie, tilsæt salt og peber.
Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt dem og løgene i det syrnede mælkeprodukt.
Skær laksen i små tern og læg det i tærteformen.
Hæld løg-, fløde-, æg-blandingen blandingen over.
Bag midt i ovnen 15-20 min. ved 180°C, og resten af tiden 220°C, ialt 30-35 min.
Serveres med en god, frisk salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her