1 kg grønne tomater
5 dl eddike
5 dl vand
500 g sukker
1 stk hel kanel
1 stk hel ingefær
5-6 hele nelliker
Atamon til konservering.
Skyl, tør og prik tomaterne, vand og eddike bringes i kog.
Tomaterne kommes i, koges 5-7 minutter, tomaterne tages op.
Mål 5 dl af den lage tomaterne er kogt i og kom sukker og krydderierne i.
Lagen bringes i kog, tomaterne lægges i, koges igen i 5-7 minutter tag
gryden af varmen og lad tomaterne trække i lagen natten over.
Næste dag bringes tomater og lage langsomt i kog og koges sagte i 5-7 min.
Tag forsigtigt tomaterne op med en hulske og læg dem i rene, skoldede
krukker.
Lad lagen koge yderligere et par minutter tag den af varmen, skum den,
tilsæt konserveringsmiddel, hæld lagen over tomaterne og luk eller bind til.