2 snese små drueagurker
2 håndfuldsalt
2 l. eddike
Atamon til skylning af glas
Lagen:
2 ½ l. eddike
1 ¼ kg sukker
1 brev blandede syltekrydderier
300 g små skalotteløg
Krondild/ dildskærme
5 tsk Atamon
Agurkerne skrubbes og skylles.
Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt.
Kom vand på, så det lige dækker.
Efter et døgn tages de op.
Skylles i koldt vand og tørres i et klæde.
De 2 l eddike koges op og hældes over.
Dette trækker i endnu 1 døgn.
Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne.
Trækker nu i 12 timer.
Derefter hældes eddiken ud.
Lagen:
Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede skalotteløg i 5 min.
Herefter tages gryden af ilden, og Atamon tilsættes.
Lagen kommes over agurkerne som er kommet i Atamonskyllede glas, der straks bindes til.