10 store asier
125 g salt
8 skalotteløg
1 pose blandede asiekrydderier
25 g skrællet peberrod
4 drueblade
2 l. eddike
1 kg sukker
Asierne tørres i et viskestykke, derefter skrælles de, flækkes og kernerne fjernes.
Læg dem i en krukke lagvis med salt, kvarte pillede løg, krydderposen, de skyllede, aftørrede drueblade samt peberroden delt i kvarte.
Læg en tallerken over til pres. Lad det stå 12 time, et køligt sted.
Rør sukkeret ud i eddiken, så det er helt opløst.
Hæld saltlagen væk fra asierne og tør det hele i et viskestykke. Læg det tilbage i krukken.
Hæld den kolde sukkereddike opløsning over.
Luk til og stil kold i 4 dage.
Hæld eddiken over i en gryde og tag e.v.t. krydderposen fra.
Kog eddiken igennem ved kraftigt blus i 2-3 min. skum evt. grums fra.
Eddiken afkøles og hældes over, der lukkes til.
Skal stå koldt i mindst 12 dage inden de bruges.