Ens gastronomiske liv er langt smukkere, når der står et par glas hjemmegjorte agurker på hylden i skabet. Agurkeeddiken skal for øvrigt ikke smides ud. Den kan for eksempel bruges til dressinger.
2 kg agurker, så små som mulige
saltlage
½ kg pillede skalotteløg
150 g peberrod i stykker
3 poser syltekrydderier
2 liter eddike
½ kg sukker
evt. en dildskærm til hvert glas
Agurkerne renses og prikkes med en gaffel. De lægges i saltlage i 12 timer. Derefter tages de op, tørres og kommer i glas sammen med løg, peberrod og syltekrydderier. Kog en eddikelage af eddike og sukker og hæld den over agurkerne.
Lad det trække 12-18 timer, hæld eddiken fra og kog den op en gang til. Kom dildskærme i glassene, hvis man holder af dild, og hæld den varme eddike over igen. Kom agurker og eddikelage i glas, luk dem og stil dem koldt. Hvis man ikke har et koldt sted at opbevare det man sylter, kan konserveringsmiddel tilsættes. I dette tilfælde to spiseskefulde Atamon, som tilsættes når lagen har kogt op anden gang.