1 stor svinemørbrad, afpudset
1 bdt frisk rosmarin
200 g blå vindruer
3 pærer
2-3 dl hvidvin
Maizena
evt. ½ tsk sukker
smør, til stegning
Den friske rosmarin skylles og bladene plukkes af. Hak dem groft. Mørbraden rulles i de hakkede urter. Pres urterne godt fast i kødet med hænderne. Smelt smørret på en stor pande og brun mørbraden på alle sider ved ret høj varme. Dæmp varmen og lad mørbraden stege i ca. 30 min., alt efter størrelse. Vend den ofte. Pak mørbraden ind i folie og lad den hvile i ca. 20 min.
Pærerne skæres i både og druerne i halve. Sauter først pærerne på panden og tilsæt dernæst druerne. Sauter i ca. 5 min. og smag til med krydderier. Tag sauteen op og hold den varm. Kog panden af med hvidvin. Jævn evt. saucen med Maizenajævning. Kom salt og peber og evt. sukker i.
Anret mørbraden på et fad i 2 cm tykke skiver. Læg også sauteen på fadet. Serveres med grøn fettucine, hvidvinssauce og evt. en blandet grøn salat.