1 ½ kg svinekam med svær
groft salt
100 g bløde abrikoser
25 g smør
2-3 kviste frisk timian
peber
saft fra 2 appelsiner
1 dl tør hvidvin
Sauce:
sigtet og skummet stegesky
ca 3 dl vand
majsstivelse
evt kulør
salt og peber
Timiankartofler:
1 bakke aspargskartofler
25 g smør
friske timiankviste
salt
Bagte æbler:
4 cox orange æbler
timiankviste
4 tsk akaciehonning
Gnid sværen med groft salt, så salten kommer ned imellem alle sværene.
Skær en lomme ind mellem sværen og kødet.
Hak abrikoserne og bland med smør og timian.
Fyld lommen med abrikosblandningen og krydr kødet med peber.
Læg stegen på en rist i en bradepande.
Læg evt. en skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at
ligge helt vandret.
Kom appelsinsaft samt hvidvin i bunden af bradepanden og sæt stegen i
en kold ovn.
Stil den på 200ºC og lad den stege i ca 1 ½ time.
Stegen er færdig når centrumperaturen er 65ºC.
Hvis sværen ikke er sprød, når der er gået 1 ¼ time, hældes skyen fra
og temperaturen skrues op til 250ºC i de sidste 15 min. ( dækker man
stegen til, bliver sværen blød ).
Sauce: Sigt og skum skyen for fedt.
Tilsæt vand og kog saucen godt igennem.
Jævn og smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør.
Timiankartofler: kog og pil kartoflerne.
Rist kartoflerne i smør og drys godt med timian og krydr med salt og
peber.
Bagte æbler: Skær æblerne i 1 cm tykke skiver og læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Drys med timian og dryp med honning.
Bag æblerne i ovnen ved 225ºC i ca 5 min til de er gyldne og
karameliserede.
Server æblerne til stegen sammen med sauce og kartofler.