Logo

Svinekød i sød soyasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ kg svinebov eller skank
3-4 fed hvidløg
½ tsk groft sort peber
1 tsk fint hakket korianderrod (Rahk pahk chii)
1 spsk vegetabilsk olie (fx. vindruekerneolie)
2 spsk sukker
2 spsk sød soya (Siiew)
¾ l. vand
1 stilk friske korianderblade (Bai pahk chii)
6 æg

Kog æggene til de er hårde (ca. 10 min.) og tag skallen af.
Fjern det værste fedt fra køddet og skær det i tern på ca. 3x2x2 cm.
Knus hvidløgene og hak dem groft.
Hak korianderroden.
Varm olien op til den ryger.
Tilsæt peber, hvidløg og korianderrod og lad det tage farve (15-20 sek!)
Tilsæt soyasauce og sukker og skru lidt ned for varmen.
Lad massen karamellisere let.
Tilsæt svinekøddet og hold det hele i god bevægelse.
Tilsæt vand og bring retten i kog.
Skru ned for varmen, tilsæt æggene og lad det hele simre i ca. 1 time
Hvis retten tørrer ud, tilsæt da ekstra vand.
Når retten er færdig tages æggene op, skæres i halve og lægges tilbage igen.
Retten pyntes med friske korianderblade og spises med Jasminris.

Tips: Krydderiblanding kan købes færdiglavet under navnet "Klyang Palo" Det anbefales dog at lave retten som beskrevet ovenfor, da man så er sikker på, hvad det er man spiser! Færdige krydderiblandinger fra asien kan indeholde ingredienser, der absolut ikke burde høre til i det sunde køkken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her