Logo

Sveskeglaserede revelsben med æblechutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

1 side revelsben (ridset kogeflæsk uden svær)

Glasering
½ dl svesker
2 dl rødvin
2 spsk citronsaft
½ spsk revet, usprøjtet citronskal
¾ dl honning

Chutney
5 æbler
2 spsk æbleeddike
½ dl rosiner
½ dl sukker
2 skalotteløg
salt og peber
citronsaft

Revelsbenene
Forvarm ovnen til 200º. Lad sveskerne koge op med rødvin, honning, citronsaft og -skal. Lad det hele koge igennem i 10 min., og tag det af varmen. Rør eller miks det til en jævn pure (eller hak sveskerne fint inden kogningen).
Læg kødet i en aflang pande eller ovnfast fad. Krydr med salt og peber og sæt det i ovnen i 1 time.Tag kødet ud, pensl det med sveskepure og giv det ½ time mere. Pensl et par gange undervejs, så kødet bliver godt glaseret.

Æblechutneyen
Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær dem i små stykker. Smelt sukkeret til en lys karamel. Pil løgene og skær dem i fine strimler. Læg æblestykkerne i karamellem, tilsæt æbleeddike og løg, og lad det koge til en grov kompot. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Rør rosinerne i og lad dem blive bløde.
Skær kødet ud i portionsstykker og server fx. bagte kartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her