Surdej:
150 g hvedemel,
2 dl vand (ca. 35°C),
2 g gær.
Brød:
350 g hvedemel,
1 dl lunken vand (ca. 35°C),
1 tsk salt.
Gæren opløses i vandet, melet røres i. Der røres grundigt i 1 minut.
Dejen hviler med et fugtigt klæde over i ca. 1 døgn.
Efter 1. hævning tilsættes: 350 g hvedemel, 1 dl lunken vand (ca. 35°C), 1 tsk salt.
Dejen æltes grundigt igennem.
Hviler lunt mindst 3 timer med et klæde over. Dejen æltes grundigt igen og formes til et brød. Tildækkes og hæver ca. 45 min.
Brødet snittes dybt, pensles med koldt vand. Bages ved 250ºC i 20 min.
Bages færdig ved 200ºC i ca. 15 min.
Brødet sættes på en bagerist, hviler mindst 1 time før det skæres.